Bedrijfsinrichting voor bibliobussen

  • demi 

De populaire bibliobus is één van de beste oplossingen om boeken uit te lenen in afgelegen dorpen en stadjes. Ook ouderen van dagen en mensen met een beperkt budget kunnen zo elke week of maand een gezonde dosis cultuur en ontspanning inslaan. Het feit dat de bibliobus een rijdende bibliotheek is, doet niets af aan het gegeven dat het ook een motorvoertuig is. Daarom brengt het inzetten van een bibliobus zijn eigen uitdagingen met zich mee, onder andere op het gebied van veiligheid, opslag en laden en lossen. Een bedrijfswageninrichting van Worksystem.be kan verschillende handige oplossingen bieden voor de inrichting van de bibliobus, en zo de serviceverlening een stuk gestroomlijnder maken.

Een goede bedrijfswageninrichting geeft meer veiligheid

Eén van de eerste dingen die je als bibliothecaris hebt geleerd, is dat boeken zwaar zijn – heel zwaar. Ze zijn nou eenmaal gemaakt van bewerkt hout, en het vervoeren van een volle lading boeken maakt een busje al gauw een paar honderd kilo zwaarder. Dat betekent dat de rekken en kasten van een bibliobus stevig moeten zijn, zodat er geen onderdelen kunnen gaan schuiven of vallen tijdens de rit, met de kans op levensgevaarlijke situaties. Ook moeten de rekken voorzien zijn van grendels, en de kasten van sloten – je wil niet dat je kwetsbare boeken door de bus vliegen bij een noodstop. Met een bedrijfswagen van Worksystem.be investeer je in oersterke opslagvoorzieningen en een veilige rit.

De indeling in compartimenten maakt je collectie overzichtelijk

De meeste boeken zal je in de stevige stalen rekken van je bibliobus willen opslaan. Maar het is ook mogelijk om verschillende lades, kastjes en opslagbakken in de bus aan te laten brengen. Deze praktische snufjes van makkelijk laden/lossen maken het mogelijk om bijzondere stukken materiaal hun eigen bewaarplek te geven. Denk dan aan ingeleverde boeken, tijdschriften, DVD’s en luisterboeken, folders, kleine technische onderdelen en bibliotheekpassen. De opberggedeelten van een bedrijfswagen zijn onderling uitwisselbaar, zodat je deze ‘magazijntjes’ van je bibliobus perfect op jullie behoeften en situatie kan afstemmen.

Eenvoudiger onderweg werken met de administratie

Worksystem.be kan zorgen voor verschillende aansluitingen in de bestuurdersruimte van jullie bibliobus. Dat maakt het mogelijk om verschillende soorten elektronische apparatuur te installeren. Denk daarbij aan een houder en lader voor de mobiele telefoon, voor connecties voor een laptop of computer, en een houder voor een pinapparaat. Met een dergelijke inrichting kan je de zitplek van de bestuurder in een klein mobiel kantoor veranderen, waardoor het veel minder tijd kost om de administratie van elke uitleen of abonnementsverlenging in orde te maken.

Voorzieningen om makkelijker te laden en te lossen

Een inrichting van Worksystem.be kan worden geleverd met speciale voorzieningen die het in- en uitladen van spullen een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een klep die omhoog en omlaag kan worden gehesen met een afstandsbediening. Dat maakt het minder zwaar werken om kratten en containers vol zware boeken in en uit de bibliobus te laten. Ook zijn er verschillende dragers die op het dak van het busje kunnen worden gezet, en hardtops om dat dak steviger en schadevrij te maken. Als er een keer iets echt groot en zwaars vervoerd moet worden, is jullie bedrijf er klaar voor.