De stadsbibliotheek van Leeuwarden is verhuisd

  • demi 

Bibliotheken huisvesten zich graag in oude, bijzondere gebouwen die voorheen een andere belangrijke functie hadden. Dat geldt ook voor de stadsbibliotheek van Leeuwarden. Onlangs is deze bibliotheek verhuisd naar de Blokhuispoort, een monumentaal bouwwerk dat in de jaren zeventig van de 19e eeuw werd opgericht en sindsdien de Bijzondere Strafgevangenis van Leeuwarden representeerde. De stadsbibliotheek van Leeuwarden heet tegenwoordig dbieb.

Renovatie

Het spreekt voor zich dat het oude bouwwerk een complete metamorfose heeft ondergaan voordat de stadsbibliotheek van Leeuwarden zich er kon gaan vestigen. Het bouwbedrijf dat deze gigantische klus voor zijn rekening nam beschikt over een groot aantal optimaal uitgeruste bedrijfswagens, waarin de producten die verkrijgbaar zijn bij https://www.worksystem.nl/bedrijfswageninrichting geïnstalleerd zijn. Een dergelijke wageninrichting zorgt ervoor dat de arbeiders hun gereedschappen en andere benodigdheden geordend bij de hand hebben, zodat ze hun werkzaamheden zonder onnodig oponthoud kunnen verrichten. Immers, tijd is geld! Tegenwoordig is de Blokhuispoort een gebouw met een moderne architectuur. Hoewel het bouwwerk door de eeuwen heen meerdere malen werd gerestaureerd, geschiedde de ware metamorfose in 2007.

De bibliotheekverhuizing

Voorheen was de stadsbibliotheek van Leeuwarden gevestigd in het oude Beursgebouw van de stad. Ook dit is een monumentaal pand. De verhuizing van een bibliotheek is een enorm karwei: alle boeken, computers en andere spullen dienen uiterst voorzichtig vervoerd te worden naar de nieuwe locatie. Ook dan zijn bedrijfswagens die uitgerust zijn met de beproefde producten die via https://www.worksystem.nl/bedrijfswageninrichting te verkrijgen zijn, onontbeerlijk. Wanneer dergelijke bedrijfswagens worden ingezet bij een bibliotheekverhuizing kan men met zekerheid stellen dat de spullen onbeschadigd aankomen op de nieuwe locatie.