Bibliotheken voor ondernemers

Als men het in het dagelijkse leven over een bibliotheek heeft, denken we gelijk aan die zaal gevuld met boeken in allerlei varianten. Dikke boeken, dunne boeken, wetenschappelijke boeken, romans, informatieve boeken, reeksen, paperbacks en zo kunnen we nog wel even door gaan. Maar er zijn ook nog andere bibliotheken, bijvoorbeeld een bibliotheek die enkel één bepaal genre heeft, zoals een muziekbibliotheek.

Digitale bibliotheken

Een bibliotheek is meestal een plek waar van alles te vinden is over een bepaald onderwerp en vaak is de bibliotheek ook nog eens vrij toegankelijk, zeker als het een openbare bibliotheek is. Tegenwoordig krijgen we ook steeds meer te maken met digitale bibliotheken, omdat de wereld nu eenmaal steeds meer gedigitaliseerd wordt. Het wordt niet alleen makkelijker om online muziek, informatie of leesmateriaal te lenen, het wordt ook een stuk simpeler om een eigen bibliotheek aan te leggen.

Het gemak van CRM

In de zakenwereld zie je dit al steeds meer. Veel bedrijven hebben het gemak ontdekt van het werken met een soort van bibliotheek. Zo kunnen we een archief zien als een vorm van een bibliotheek, maar ook een CRM-systeem is eigenlijk een bibliotheek. In CRM kun je bijvoorbeeld allerlei informatie opslaan waarmee je de dagelijkse werkzaamheden een stuk eenvoudiger en efficiënter kunt uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld met de CRM van Lime technologies alle klantinformatie op één centrale plek opslaan. Maar ook het salesbeheer, de leadopvolging en/of pipeline management kunnen in overzichtelijke dashboards getoond worden.

Een basisstation van kennis

Vaak leidt zoiets tot meer structuur en uiteindelijk ook tot meer omzet, waardoor dit type bibliotheek dus ook een soort van basisstation voor kennis is. In een CRM kun je alle contacten verzamelen, maar ook de geschiedenis van het klantcontact, de verkoopkansen, tickets, werkbonnen en nog veel meer. Het kan zelfs geïntegreerd worden in andere systemen zoals ERP of bepaalde facturatiesystemen. Met al die verschillende mogelijkheden wordt de CRM één grote bibliotheek met alles wat een ondernemer nodig heeft om de werkzaamheden voorspoedig te laten voorlopen. De werknemers krijgen de juiste input en informatie die ze nodig hebben. We kunnen een dergelijk systeem dus gerust een omzet gerichte bibliotheek noemen.

Speciale ondernemersbibliotheken

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer speciale bibliotheken voor ondernemers, zowel voor grote als kleine ondernemers. Hier worden bijvoorbeeld ook programma’s met lezingen aangeboden, workshops of mogelijkheden om te netwerken met andere ondernemers. Natuurlijk zijn deze bibliotheken ook informatiebronnen voor de ondernemers. Er is onder andere een groot aanbod aan databanken, (vak)tijdschriften, kranten of ander naslagwerk. Daarbij worden in veel van deze bibliotheken speciale werkplekken gecreëerd. De wifi is er meestal uitstekend, er zijn voldoende stopcontacten en ook staan er vaak pc’s met een internetaansluiting. Ook zijn er meestal mogelijkheden om te kopiëren en te scannen. Ideaal voor de ZZP’er, maar ook voor de ondernemers of medewerkers die in alle rust willen werken.