Raza bibliotheek

  • demi 

Een andere prachtige bibliotheek bevindt zich in Rampur, Uttar Pradesh in India. De bibliotheek werd opgebouwd in de laatste paar decennia van de achttiende eeuw. De bibliotheek richt zich op werken die behoren tot de Indo-Islamitische cultuur. De bibliotheek bevat werken uit meerdere talen als Sanskrit, Indi, Urdu, Pashto, Tamil en Turks. In deze bibliotheek kun je ruim 60.000 geprinte boeken vinden in verschillende talen, waaronder ook boeken in talen die hierboven niet vernoemd staan, en verschillende soorten printen en andere soorten oude werken.

In deze bibliotheek zijn een groot aantal zeldzame werken te vinden die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Er zijn werken die zo oud zijn dat ze vanaf de zevende eeuw afstammen. Dit draagt bij aan het speciale, originele karakter van de bibliotheek.

Architectuur

De stijl van de Raza bibliotheek is van Indo-Europese architectuur. De bibliotheek heeft het uiterlijk van een paleis, wat er voor zorgt dat het instituut er redelijk statig uitziet. De binnenkant van het gebouw bestaat uit een ronde leeszaal met daaromheen een aantal grote stellages aan boeken. De bibliotheek is open voor het publiek en kan door iedereen bezocht worden.